Prva gasilska intervencija mi bo za vedno ostala v spominu

Že kot otrok, sem vedno rad imel gasilce, oziroma gasilske vaje, saj sem bil pri gasilcih že kot pionir. Takrat pa se spomnim, ko smo s ostalimi pionirji vedno občudovali ostale gasilce, kadar je bila potrebna kakšna gasilska intervencija, saj smo zelo radi gledali, kako se vsi gasilci pripravniki pripravljajo, da se bodo odpravili na intervencijo.

No nato pa sem že malo zrasel, ter sem postal mladinec, kjer pa smo se že začeli učiti in vaditi razne stvari, ki bi nam lahko prišle kasneje prav, ko bi bilo potrebno oditi na kakšno gasilsko intervencijo. To pa mi je bilo čedalje bolj zanimivo, saj sem se končno malo bolj navajal na to, da mi kakšna gasilska intervencija v prihodnje ne bo povzročala težav.

Prva gasilska intervencija mi bo za vedno ostala v spominu

Tako pa sem še čez nekaj let postal pripravnik, nakar pa sem začel delati izpit za operativca, kar pa je pomenila, da bi po tem izpitu lahko odšel na kakšno gasilsko intervencijo. 

No izpit pa sem opravil, nakar pa sem bodil še svojo gasilsko obleko, ter sem bil pripravljen in komaj čakal, da bo spet kdaj kakšna gasilska intervencija, da se je lahko udeležim in končno počnem to, kar sem se tako dolgo učil in se na to pripravljal.

Prva gasilska intervencija pa je bila kmalu za tem, ko je v našem kraju začel goreti ekološki otok. Tako pa smo dobili poziv, ter se nas je nekaj zbralo v gasilskem domu, nakar pa smo se oblekli in se odpravili do prizorišča. Ker pa se je to zgodilo ob tretji uri ponoči, se nas ni nabralo veliko, vendar pa je bil požar majhen, tako da nismo potrebovali veliko operativcev. Ta gasilska intervencija pa mi bo za vedno ostala v spominu, saj je bila to moja prva gasilska intervencija, na katero sem odšel pomagati, tako da je bila ta gasilska intervencija zares nepozabna.