Pomembno je, da računovodski servis nudi cel paket storitev

Pri izbiri računovodskega servisa je ključnega pomena, da računovodjo pametno izberemo, saj on ne bo samo oseba, ki skrbi za davke in prispevke ter z to, da v našem podjetju računovodsko deluje vse tako, kot mora, ampak postane tudi naš zaveznik in svetovalec. Pametno ga izberimo, saj nas bo samo dobro podkovan računovodja iz zaupanja vrednega računovodskega podjetja ažurno obveščal o vseh zakonodajnih spremembah, ki se dotikajo davkov in podjetništva.

Velikokrat od koga slišimo, da ni zadovoljen z izbiro računovodskega servisa, saj se mu zdi, da mu ne ponuja dovolj oziroma ima zgolj omejen nabor storitev. Na drugi strani pa obstajajo računovodski servisi, ki ponujajo celoten paket storitev. Ravno v tej smeri gre razvoj računovodske ponudbe. Vse več strank želi imeti vse ponujeno na enem mestu in se ne zadovolji zgolj z računovodsko storitvijo. Zelo priljubljeno je, da stranka sama izbere svoj paket računovodskih storitev, ki jih bo koristila. Seveda je nadvse primerno, če že na začetku sklenemo sodelovanje z računovodjo, ki pozna področje našega dela in je že delal za podjetja, ki se ukvarjajo s tem, s čimer se ukvarja naše podjetje ter ima dragocene izkušnje s podjetji, podobnimi našemu.

Noben podjetnik si ne želi skakanja od enega do drugega servisa – vsi želijo poln paket na enem mestu in prav to je usmeritev, ki so si jo dandanes začrtala že mnoga računovodska podjetja. Računovodski servis postaja center vseh poslovnih storitev – ne samo računovodskih – kar podjetniku prihrani ogromno časa pa tudi denarja. Seveda je pomembno tudi, da ima računovodski servis zaposlene strokovno podkovane računovodje, ki več kot odlično poznajo svoje področje. Marsikateri računovodski servis ima svoje delovanje že zapisano v genih, saj se prenaša iz generacije v generacijo. Mnoga tovrstna podjetja so torej družinska in ti računovodje so resnično predani svojemu delu.