Organizacija poroke je potekala preko moje sestre

Ker je bila moja sestra določena, da mi bo poročna priča, se je tudi ponudila, da je lahko organizacija poroke v njenih rokah, če seveda želiva. Ker sva se ravno organizacije oba bala, se nama je zvalil kamen iz srca, ko se je sestra ponudila. Sprva nisem vedela, kako si ona to predstavlja in sem jo vprašala. Z veseljem mi je ponudila celotno roko in je rekla, da bo organizacija poroke speljana od začetka do konca preko nje. 

Prijela me je za roko in rekla, da ne potrebujem čisto nič skrbeti, ker bo poskrbela za čisto vse in bo tudi na dan poroke organizirala čisto vse. Edino kar me je prosila je rekla, naj bom dosegljiva na telefon. Tako je vzela stvari v svoje roke in naredila časovni plan. Vse je delala strokovno in natančno, vse datume nama je rezervirala, tako da midva se morala pojaviti samo tam in stvar je bila izpeljana.

Tako sva dobila datume obiska hotela, datum izbire hrane in torte, datum izbire prstana in obleke. Še danes sem sestri hvaležna za tako požrtvovalnost, ki mi jo je takrat namenila in vedno ji bom hvaležna, kajti organizacija poroke je velik zalogaj in če nima ravno izkušenj je to še toliko težje, kajti moraš narediti plane in vse skupaj speljati, dokler par ni poročen in še čez celo noč. Če bi celotna organizacija poroke padla na moja ramena, misim da bi na dan poroke bila živčna razvalina in bi na koncu dneva padla skupaj od utrujenosti. 

Ja, lahko bi rekli, za to imamo naše drage sestre in brate, to je tista pristna ljubezen. Sama vem, da če bi se moja sestra poročila bi organizacija poroke padla name, kajti resnično sva povezani in živiva povezano, ena drugi pomaga. Meni je organizacija poroke res da težek zalogaj, vendar pa je organizirati poroko za drugega, verjetno lažje kot zase.