Napačno striženje nohtov in vraščen noht

Nikar na hitro ne strižite nohtov, vzemite si čas in jih pravilno oblikujte, kajti drugače vas lahko preseneti vraščen noht, pri katerem pa se stvari lahko zakomplicirajo. Pri nas si naš sin nikakor ni želel striči nohtov. Vedno, ko sem videla, da ima dolge nohte, sva se skregala, ker sem vztrajala, da mu nohte postrižem.

Ko sem mu strigla nohte, pa sem mu vedno na hitro in seveda sem enkrat naredila napako in nastal je vraščen noht, ker sem mu noht nepravilno ostrigla. Zelo težko je bilo striči njegove nohte, bolj kot sem mu govorila, naj ima noge pri miru, bolj je on migal s prsti. 

Potem pa je po nekaj dneh prišel do mene in mi povedal, da ga zelo boli levi prst. Ko sem jaz pogledala, kaj bi lahko bilo narobe, sem takoj videla, da je problem vraščen noht. Seveda mi je bilo hudo, ker sem po eni strani jaz kriva, da je dobil vraščen noht, ker sem noht nepravilno ostrigla. 

Ker seveda nisem mogla biti tiho, sem mu rekla, da je to zato, ker vedno, ko mu stržem nohte, nima noge pri miru. Prišlo je tako daleč, da sva morala obiskati zdravnika, ker nohta nikakor nisem mogla rešiti. Zdravnik naju je napotil naprej, da so zadevo uredili in ker vraščen noht boli, je bil nekaj dni doma, da se je to lepo celilo. 

Sedaj pri striženju nohtov nimava več problemov, ker se dobro zaveda, da bi lahko imel spet vraščen noht in si tega ne želi, ker boli. Vsak, ki da to izkušnjo skozi, da mu nastane vraščen noht, še kako zelo pazi, kako bo negoval nohte. 

Bolečina ni majhna, zna kar pošteno boleti, če pa se vraščen noht zakomplicira, pa je okrevanje kar dolgo. Tako da čuvajte na svoje nohte in pazite, kako jih strižete, da ne bo prepozno.