Dnevne sobe in preživljanje vikendov pred televizijo

Kako pa vi preživljate vikende, ko je zunaj grdo vreme? Takrat so lahko dnevne sobe, še kako dober prostor za druženje, gledanje filmov in tako naprej. Jaz živim sam in prav rad povabim prijatelje, da se v takšnih dnevih družimo, smo ena klapa, ki se dobro razume. Za vsako eden od nas poskrbi, da prenese hrano in pijačo in tako preživimo ob gledanju filmov ali igranju kakšne igre.

Ker imajo drugi družine, njihove dnevne sobe odpadejo, ravno zato se vedno dobimo pri meni, ker bi bilo malo nerodno, da se dobimo pri katerem drugem, ki ima otroke in jih motimo, mene pa obiski prijateljev sploh ne motijo, v bistvu sem jih še kako vesel. Tako dnevne sobe od prijateljev ostanejo prostor za družino, moja pa pride v poštev za prijatelje. Tiste vikende, ko je slabo vreme in se dobimo pri meni, res uživamo, je polno smeha, zafrkancije, pijače, hrane, prav nič nam ne manjka. Sam sem prepričan, da dokler se bomo tako dobivali bomo ostali dobri prijatelji.

Kako pa vi uporabljate vaše dnevne sobe, so vedno namenjene samo družini, ali mogoče sprejemate obiske v ta prostor? Vedno več ljudi ima dnevne sobe zase in se obiski zadržujejo bolj v kuhinji, kar meni ni napačno za kakšno kavo ali dve in kratek klepet, če pa pridete na obisk za dlje časa, potem pa vam lahko na stolu v kuhinji že boli hrbet. Potem so dnevne sobe veliko udobnejše za daljše klepete. 

Spustite vaše prijatelje tudi v vaše dnevne sobe, ali samo do kuhinje? Pri meni, če pridejo prijatelji na hitro, do kuhinje sploh ne pridemo, ker gremo na kozarček v klet, če pa pridejo za dlje časa, pa gremo vsi skupaj v dnevno. Nekateri pa ne radi vidijo, da so dnevne sobe za obiske, raje so vrata skrbno zaprta.